Для перевезення хворих готовий спеціальний вертоліт - Аваков

Для перевезення хворих готовий спеціальний вертоліт - Аваков

Коронавірус
Укрінформ
Осіб із підозрою на зараження коронавірусом доправлятимуть до медзакладів спеціальним гелікоптером Мі-8, який вже заступив на цілодобове чергування у ДСНС.

Про це в ефірі програми «Право на владу» телеканалу «1+1» повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми технічно готові значною мірою реагувати. Зокрема, один вертоліт став на чергування із сьогоднішнього вечора. Це спеціальний вертоліт Мі-8, обладнаний для транспортування інфекційних хворих. Є екіпаж, і, відповідно, медперсонал. Ці люди працювали у Конго під час епідемії Еболи, виконували роботи з евакуації хворих і рятувальні операції», - пояснив очільник МВС.

Гелікоптер для транспортуваня ймовірних інфекційних хворих на коронавірус / Фото: Микола Анацький, Департамент комунікації МВС України

За його словами, за один рейс такий вертоліт може взяти 4-6 хворих.

Читайте також: Аваков пояснив, чому евакуйованих з Китаю розмістили у Нових Санжарах

«Це спеціальний вертоліт, евакуація на якому можлива на 1200 кілометрів, тобто, по суті, по всій території країни… І фахівці готові працювати у найсуворіших умовах», - додав міністр.

Він також уточнив, що вертоліт обладнано спеціальними системами знезараження й очищення.

Як повідомлялося, секретар РНБО Олексій Данілов припустив, що інфекція COVID-19 Україну не омине, але випадки захворювання будуть поодинокими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-