Евакуйовані з Китаю почувають себе добре, причин для паніки немає — Гончарук

Евакуйовані з Китаю почувають себе добре, причин для паніки немає — Гончарук

Укрінформ
Уряд максимально мобілізований, щоби не допустити розповсюдження коронавірусу в країні, а робота всіх служб скоординована.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Зараз усі евакуйовані з Китаю почувають себе добре. Про стан їхнього здоров‘я мені повідомляють щодня. Їхні умови перебування в обсервації — задовільні. Певні мобільні оператори встановили тимчасові вишки на території медичного центру для комфортного спілкування евакуйованих зі своїми рідними", - повідомив очільник уряду.

Читайте також: РНБО просить уряд відновити санітарно-епідеміологічну службу – Данілов

За його словами, в Україні працює національний штаб, який двічі на день збирає інформацію по країні на виявлення коронавірусу.

"Щодня ми контактуємо з ВООЗ для отримання останньої інформації щодо досвіду різних країн: як розвивається вірус, який наразі інкубаційний період та інше. Наші фахівці разом із міжнародними колегами спостерігають за розвитком ситуації для оперативного реагування. До того ж, ми виявили групу країн із ризиками зараження, тому існує додаткова процедура контролю рейсів із цих країн: здійснюється перевірка температури тіла пасажирів в українських аеропортах", - розповів він.

Читайте також: Поліція з'ясовує, хто спровокував штучну паніку у Нових Санжарах

Гончарук додав, що кожна область нашої країни готова до ймовірного розвитку подій у разі, якщо у когось із наших громадян виявлять симптоми коронавірусу.

"Є бригади лікарів-інфекціоністів, які знають усю процедуру надання медичної допомоги. Визначені також лікарні, які готові прийняти людей", - наголосив Прем'єр.

Читайте також: Скалецька пояснила, чому евакуйованих з Китаю не розмістили на військових базах

Станом на 23 лютого 2020 року у світі зареєстровано 78 817 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 462 - летальні. Одужало вже 23 232 осіб.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-