Міжнародний кримінальний суд задоволений розслідуваннями

Міжнародний кримінальний суд задоволений розслідуваннями "справ Майдану" - ДБР

Укрінформ
У Міжнародному кримінальному суді задоволені результатами досудових розслідувань, проведених Україною у "справах Майдану". 

Про це слідчий ДБР Артем Яблонський заявив в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1", повідомляє кореспондент Укрінформу.   

"Учора до Державного бюро розслідувань приїжджали представники Міжнародного кримінального суду. Вони приємно вражені результатами досудових розслідувань, проведених Україною. І вони попередньо готові кваліфікувати вбивства на Інститутській як злочини проти людяності", - розповів Яблонський. 

Він додав, що Міжнародний кримінальний суд очікує відповіді від України, яким саме чином будуть висуватися обвинувачення високопосадовцям та причетним до розстрілів на Майдані. Тут можливі два варіанти - або за посередництвом Міжнародного суду або ж Україна робитиме це самостійно.

Читайте також: У ДБР обговорили "справи Майдану" з Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду

Як повідомлялося, у ДБР ініціюють законодавчі зміни, аби покарати всіх винних у розстрілах на Майдані. Т.в.о. директора відомства Ірина Венедіктова запевняє, що у ДБР роблять усе, щоб завдання, які стоять перед правоохоронцями з розслідування справ періоду Майдану, були доведені до логічного і справедливого завершення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-