Розгляд апеляції однієї з підозрюваних у справі

Розгляд апеляції однієї з підозрюваних у справі "Золотого мандарина Ойл" відклали на березень

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відклала розгляд апеляційної скарги однієї з підозрюваних у справі "Золотий мандарин Ойл" у зв’язку з поданням адвокатом у судовому засіданні доповнень до апеляційної скарги.

Про це інформують у Вищому антикорупційному суді.

"Апеляційна палата відклала розгляд апеляційної скарги однієї з підозрюваних у справі "Золотий мандарин" на 10 березня 2020 року о 9:30 у зв’язку з поданням адвокатом у судовому засідання доповнень до апеляційної скарги", - ідеться в повідомленні.

Зокрема зазначається, що сьогодні відбулося судове засідання Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду щодо розгляду апеляційної скарги адвоката однієї з підозрюваних у справі "Золотий мандарин" на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 28 січня 2020 року, "якою до підозрюваної В. обрано запобіжний захід у вигляді застави розміром 630 600 грн".

Читайте також: НАБУ оголосило шість підозр у справі “Золотого мандарина Ойл”

Як повідомлялося, 2 січня 2020 року детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили про підозру шістьом особам у заволодінні та легалізації понад 54 млн грн коштів держбюджету.

Слідство встановило, що підозрювані упродовж 2013-2016 рр. організували схему з використанням механізму звернення до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), при цьому ввівши в оману європейську інституцію, не поінформувавши її про всі обставини спірних правовідносин.

Так, у вересні 2013 року представник ТОВ "Золотий мандарин Ойл", підконтрольного колишньому народному депутату України, за його вказівкою підготував та надіслав до ЄСПЛ заяву про стягнення з державного бюджету України 54,179 млн грн в якості невиплаченої заборгованості із боку ПАТ "Київенерго" перед підприємством щодо зберігання мазуту, яке нібито з 2009 року органами виконавчої служби не виконувалося.

Однак, як з’ясували детективи НАБУ в ході досудового розслідування, попри рішення суду на свою користь, "Золотий мандарин Ойл" по його реалізацію до виконавчої служби не звертався. Однак про цей факт у ЄСПЛ не повідомив. Так само, як і приховав від європейської інституції факт відступлення права вимоги до ПАТ "Київенерго" на користь іншої приватної компанії, також афільованої з екснародним депутатом-організатором схеми, що сталося за пів року до звернення до ЄСПЛ.

Надалі, як вважає слідство, для супроводу справи в ЄСПЛ колишній народний обранець домовився з керівництвом Міністерства юстиції України, за сприяння якого урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ підготував декларацію про дружнє врегулювання спору, на підставі якої зобов’язався сплатити на користь підконтрольного народного депутата "Золотого мандарину Ойл" 54,179 млн грн із державного бюджету України за зобов’язаннями, які виникли між двома приватними юридичними особами. У лютому 2016 року Міністерство юстиції України перерахувало вказану суму коштів.

ЗМІ пов'язують "Золотий мандарин Ойл" з колишнім народним депутатом Георгієм Логвинським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-