Останньою схованкою затриманого кримінального авторитета була Конча-Заспа — Антон Геращенко

Останньою схованкою затриманого кримінального авторитета була Конча-Заспа — Антон Геращенко

Скрін
Укрінформ
У Києві в ТРЦ "Атмосфера" затримали Євгена Анісімова, який шість років перебував у міжнародному розшуку і переховувався від правоохоронних органів. Він орендував будинок у Кончі-Заспі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови МВС Антон Геращенко.

"Сьогодні, в результаті ретельно підготовленої спецоперації, поліцейські затримали кримінального авторитета Анісімова, який за часів Януковича тероризував підприємців Запоріжжя. Він перебував у розшуку майже 6 років. Останньою його схованкою був орендований будинок у Кончі-Заспі", - написав він.

Операцією із затримання керував голова кримінальної поліції Євген Коваль.

Анісімов підозрюється у створенні злочинної організації, яка займалася вимаганням коштів у підприємців, а також у прикритті її діяльності. Також затриманого підозрюють у незаконному зберіганні та переробці зброї, організації так званих кримінальних «сходок» та координації діяльності злочинних груп, учасники яких скоювали тяжкі злочини.

Читайте також: У Києві затримали "злодія в законі" Камо Московського

Його доставлять для проведення слідчих дій у місто Запоріжжя. Чоловіку інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Крім того, затриманого підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 2 та 4 ст. 189 (Вимагання), ч. 1 ст. 263-1 (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї…) та ч. 1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві затримали лідера злочинної організації, який шість років був у міжнародному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-