Данілов в Ірані вшанував пам’ять українців, які загинули в катастрофі літака МАУ

Данілов в Ірані вшанував пам’ять українців, які загинули в катастрофі літака МАУ

Фото
Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в Ірані вшанував пам'ять українців, які загинули 8 січня ц.р. в авіакатастрофі літака Boeing-737-800 української компанії «Міжнародні авіалінії України».

Про це повідомляє пресслужба РНБО України.

"Олексій Данілов разом з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Ісламській Республіці Іран Сергієм Бурдиляком поклали квіти на місці трагедії українського літака. Також у пам'ять за загиблими було поставлено 11 свічок у Ванкському Соборі Святого Всеспасителя (храм Вірменської Апостольської церкви)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що секретар РНБО України Олексій Данілов 15-17 лютого перебуває з робочим візитом у Ісламській Республіці Іран на запрошення секретаря Вищої ради національної безпеки Ісламської Республіки Іран Алі Шамхані для обговорення проблемних питань розслідування катастрофи українського літака.

Як повідомляв Укрінформ, 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України" рейсу PS752. На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Пасажирами авіалайнера були громадяни України, Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН, Великобританії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічні проблеми літака і заперечувала можливість збивання лайнера. Однак під тиском опублікованих провідними країнами світу доказів 11 січня Іран заявив, що український пасажирський літак був помилково збитий бійцями "Корпусу вартових Ісламської революції".

Згодом стало відомо, що літак МАУ був збитий двома ракетами зенітно-ракетної системи "Тор-М1", яку Іран отримав з Росії. Ця обставина, а також те, що Тегеран досі відмовляється передати Києву "чорні ящики", викликала сумніви в деяких експертів з приводу того, чи справді український літак збили випадково.

Читайте також: “Чорні скриньки” збитого літака МАУ не розкриють нічого нового - канадські експерти

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф визнав, що Іран не може розшифрувати інформацію з «чорних скриньок» збитого 8 січня літака МАУ, однак передавати їх іншим країнам не має наміру.

Фото з сайту www.rnbo.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-