Коронавірус: українець перебуватиме в японській лікарні щонайменше 14 днів

Коронавірус: українець перебуватиме в японській лікарні щонайменше 14 днів

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України отримуватиме щодня інформацію про стан хворого на коронавірус українці з лайнера Diamond Princess.

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у Facebook.

"Наразі українець знятий з лайнера, який перебуває на карантині біля берегів Японії, та перевезений до японської лікарні столичного регіону. Там він буде перебувати в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів. Міністерство охорони здоров’я України буде щоденно поінформоване про стан його здоров’я", - зазначив Радуцький.

Він також додав, що гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCoV, підтвердили в українця за результатами лабораторних досліджень. Зазначена інформація отримана національним координатором Міжнародних медико-санітарних правил в рамках взаємного інформування.

"Державна прикордонна служба України має перелік усіх громадян України, які перебувають на лайнері Diamond Princess. По поверненню їх до України за ними буде встановлено медико-санітарне спостереження. Дата повернення їх в Україну ще не визначена", - наголосив Радуцький.

Він також нагадав, що Міністерство охорони здоров’я, праці та добробуту Японії сьогодні підтвердило на судні ще 6 додаткових випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV (5 членів екіпажу та один пасажир). Всього, з моменту реєстрації першого випадку, пройшли тестування 336 пасажирів та членів екіпажу, в 70 випадках - було отримано позитивний результат тестування.

Серед підтверджених випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV на лайнері (станом на 9 лютого 2020 року) громадяни Японії - 28 осіб, США - 14, Австралії - 7, Канади - 7, Гонконгу - 3, Китаю - 2, Нової Зеландії - 1, Філіппін - 5, Аргентини - 1, Великої Британії - 1 та України - 1.

Читайте також: МЗС підтверджує зараження українця коронавірусом на лайнері Diamond Princess

Як повідомляв Укрінформ, лайнер Diamond Princess, яке перевозить пасажирів з-понад 50 країн, з 3 лютого перебуває на карантині після того, як пасажир, який зійшов у Гонконгу, виявився інфікованим коронавірусом.

У Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом 2019-nCoV. Станом на 9 лютого вже померли 813 людей, загальна кількість підтверджених випадків захворювання становить 37 575 осіб.

Фото: FEATURE CHINA/BARCROFT MEDIA VIA GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-