Арахамія: У журналістів мають бути анонімні джерела

Арахамія: У журналістів мають бути анонімні джерела

Укрінформ
У журналістів має бути можливість зберігати анонімність своїх джерел, переконаний голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Так в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" на каналі "Україна" Арахамія прокоментував ситуацію з обшуком на каналі "1+1", передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо є підстави, треба перевіряти. Але, з другого боку, до цього треба підходити обережно, оскільки журналісти це не звичайні люди. У них мають бути анонімні джерела. Журналіст, як адвокат чи лікар, повинен мати можливість зберегти анонімність свого джерела - інакше втрачається суть роботи журналіста, він буде в кінцевому підсумку передруковувати пресрелізи", - сказав Арахамія.

Читайте також: "1+1" звернувся до керівництва держави через обшуки СБУ

Він підкреслив: враховуючи резонанс справи про прослуховування, необхідно відповісти на питання - як стало можливим записати секретну нараду Прем'єр-міністра.

"Він носій державної таємниці, на цих записах могли бути й інші речі. Можливо, вони й були, але не були опубліковані. Резонанс у справи високий. Однак ми розробляємо новий закон про СБУ, де має бути норма: коли щось безпідставно, вони мусять нести відповідальність", - додав Арахамія.

Читайте також: СБУ зробила 25 виїмок у справі "плівок Гончарука" — Арахамія

Як повідомлялося, СБУ ввечері 5 лютого провела обшуки в будівлі телеканалу "1+1". За словами прессекретаря відомства Олени Гітлянської, слідчі дії здійснювалися за рішенням суду. При цьому в СБУ підкреслили, що обшуки не пов'язані з діяльністю телеканалу "1+1", а здійснюються стосовно конкретних осіб, на місцях можливого створення і зберігання ними аудіофайлів, отриманих незаконним способом.

Голова Служби безпеки Іван Баканов заявив, що обшуки на телеканалі "1+1" проходили у рамках розслідування кримінальної справи щодо незаконного прослуховування Прем‘єр-міністра Олексія Гончарука.

Фото: David Braun/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-