Посол Ірану — про компенсації родичам загиблих: Конкретної суми поки немає

Посол Ірану — про компенсації родичам загиблих: Конкретної суми поки немає

Укрінформ
Посол Ірану в Україні Манучехр Мораді стверджує, що поширена у ЗМІ інформація щодо розміру компенсацій родичам загиблих в авіакатастрофі літака МАУ біля Тегерана не відповідає дійсності.

Про це він сказав на форумі "Ситуація на Близькому Сході та майбутнє відносин України та Ірану", що відбувся у посольстві Ірану в Києві у п’ятницю, 7 лютого, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Були різні повідомлення про суми компенсацій жертвам загиблих, ці повідомлення не відповідають дійсності. Ніякої конкретної суми відносно компенсацій родичам загиблих наразі немає", - заявив посол.

Іранський посол додав, що спочатку свою роботу мають виконати страхові компанії, вже потім буде вирішуватися питання щодо розміру компенсацій.

Читайте також: Керівництво МАУ відмовило послу Ірану у зустрічі з родичами загиблих в авіакатастрофі

Як повідомляв Укрінформ, 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України" рейсу PS752. На його борту перебували 176 осіб, усі вони загинули. Пасажирами авіалайнера були громадяни України, Ірану, Канади, Швеції, Афганістану,  Великої Британії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблему літака та заперечувала можливість збиття лайнера. Однак під тиском оприлюднених провідними країнами світу доказів 11 січня Іран визнав, що український пасажирський літак був помилково збитий бійцями "Корпусу вартових Ісламської революції".

Читайте також: Іран може передати Україні “чорні скриньки” літака МАУ, якщо не зможе їх розшифрувати - посол

Україна виплатила по 200 тисяч гривень сім'ям загиблих українців. Друга частина компенсацій має надійти від МАУ через страхові компанії.

2 лютого Президент України Володимир Зеленський сказав, що влада Ірану запропонувала компенсацію у 80 тисяч доларів США сім’ям кожного загиблого, але Україна на це не погодилася, вважаючи таку суму недостатньою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-