Глава НАБУ каже, що Онищенко обіцяє добровільно повернутися з Німеччини

Глава НАБУ каже, що Онищенко обіцяє добровільно повернутися з Німеччини

Укрінформ
Колишній депутат Олександр Онищенко, який є обвинувачуваним у "газовій справі", пообіцяв добровільно повернутись в Україну, без процедури екстрадиції.

Про це директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник сказав на пресконференції з нагоди презентації підсумків роботи відомства у ІІ півріччі 2019 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується Онищенка... Наскільки зараз ми знаємо, він там (у Німеччині — ред.) перебуває під вартою і зараз в черговий раз дає чергову обіцянку про те, що добровільно погоджується (на повернення в Україну - ред), тому що екстрадиція це дуже тривала процедура, але якщо особа добровільно погоджується, то є спрощений характер. Чи виконає він свою обіцянку - не знаю, але перед цим ні разу не виконував", - сказав Ситник.

Читайте також: Антикорупційний суд відправив до Німеччини повістку Онищенку

Як повідомлялося, Вищий антикорупційний суд направив до Німеччини повістку про виклик на судове засідання колишнього депутата Олександра Онищенка, який є обвинувачуваним у "газовій справі".

Раніше ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП про здійснення спеціального судового провадження щодо обох обвинувачених у так званій "газовій справі".

Крім того, судді звернулися в порядку міжнародного співробітництва до Федеративної Республіки Німеччина для виклику колишнього народного депутата.

"Газова справа" — умовна назва кримінального провадження за фактом розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з публічним акціонерним товариством "Укргазвидобування". Організатором цієї корупційної схеми, за даними слідства, був народний депутат України VII-VIII скликань Олександр Онищенко.

Читайте також: Антикорупційний суд заочно розгляне справу Онищенка

Унаслідок цієї корупційної схеми державі завдано збитків у розмірі близько 3 млрд грн.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні на підставі ухвали слідчого судді здійснювалося в порядку спеціального досудового розслідування, передбаченого главою 24-1 КПК України.

Онищенко влітку 2016 року втік з України.

3 грудня 2019 року стало відомо, що його 29 листопада затримали в Німеччині за запитом українських правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-