МКМС виділить 114 мільйонів на реставрацію архітектурних об'єктів

МКМС виділить 114 мільйонів на реставрацію архітектурних об'єктів

Укрінформ
Міністерство культури, молоді та спорту виділить 114 млн грн на реставрацію кількох архітектурних об'єктів в Україні, які перебувають у передаварійному або вже в аварійному стані.

Про це заступник міністра культури, молоді та спорту Світлана Фоменко сказала 7 лютого на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загальна сума на сьогодні складає 114 млн грн. Це та сума, яка буде йти саме на реставрацію цих об’єктів", - сказала Фоменко.

Вона розповіла, що в цьому році гроші будуть виділені на ті об'єкти, які перебувають у передаварійному або вже в аварійному стані. Зокрема, реставруватимуть національний заповідник у м. Бережани, історико-архітектурний заповідник "Кам’яна могила", Хотинську фортецю, та одними із найважливіших об’єктів є будівля бурси на території Софії Київської та костел святого Миколая.

Читайте також: МКМС планує цьогоріч затвердити буферні зони об'єктів ЮНЕСКО у Львові та Чернівцях

"Найбільша сума фінансування виділяється саме для реставрації цього об’єкта - це костел Святого Миколая. Ми знаємо, що стан його зараз незадовільний, і ми вже маємо конкретний план поетапної реставрації цього об’єкта. Він дуже великий, і, звичайно, за рік його не можна привести до ладу", - додала Фоменко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-