Зеленський першим отримав ID-картку з електронним підписом

Зеленський першим отримав ID-картку з електронним підписом

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський першим отримав кваліфікований електронний підпис на чіп ID та отримав сучасну ID-картку.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Twitter.

“Президент України Володимир Зеленський долучився до 4,4 млн. власників сучасних ID-карток. Він став першим, хто скористався новим сервісом МВС - отримав Кваліфікований електронний підпис на чіп ID”, - зазначив Аваков.

Читайте також: Зеленський каже, що "кастинг" нових кадрів в уряд триває

Міністр також розповів, що відсьогодні КЕП може отримати кожен власник ID.

Як поінформувала пресслужба Президента України, глава держави відвідав Оболонський районний відділ Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби України у м. Києві та Київській області, де керівництво Міністерства внутрішніх справ та ДМС презентували йому можливості з оформлення та використання ID-картки з кваліфікованим електронним підписом.

«Ви можете, не виходячи з дому чи офісу, використовувати електронні сервіси. Серед іншого – відкривати бізнес», – зазначив голова Державної міграційної служби Максим Соколюк. Також він додав, що вже видано 4,4 млн ID-карток.

Президент після оформлення ID-картки з кваліфікованим електронним підписом заявив, що в цілому вся процедура тривала три хвилини, і це "дуже круто і дуже швидко".

Глава держави уточнив, що і послуга з внесення електронного підпису в паспорт громадянина України, і запуск додатка «Дія», презентація якого попередньо запланована на 6 лютого, є прикладами реалізації стратегії нинішньої влади «Держава у смартфоні».

Крім того, Зеленський ознайомився з перевагами використання біометричного документа за допомогою спеціального ридера (портативного комп’ютера), щоб віддалено отримати доступ до Електронного кабінету водія.

Фото: Арсен Аваков/Twitter, пресслужба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-