Канада обіцяє відстоювати свободу слова у світі

Канада обіцяє відстоювати свободу слова у світі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань зустрівся в Оттаві із Олегом Сенцовим.

Про це Шампань повідомив у Тwіttеr.

"Сьогодні я зустрівся із українським кінорежисером Олегом Сенцовим, якого незаконно утримували в Росії чотири роки, протягом яких Канада рішуче відстоювала його звільнення", - сказав Шампань.

Він наголосив, що його країна завжди підтримуватиме правозахисників, борців за свободу слова й журналістів по всьому світу.

Читайте також: Позиція Франції щодо України абсолютно не змінилася попри відновлення діалогу з РФ - посол

Окрім того, з Сенцовим зустрівся Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. 

"На парламентському пагорбі у Оттаві ми з Сенцовим поговорили про його зусилля у боротьбі за права репресованих та помилково ув’язнених. Я підтвердив непохитну підтримку Канадою суверенітету й територіальної цілісності України", - зазначив Трюдо.

Він наголосив, що протягом перебування в ув’язненні, Олег Сенцов виявив видатну силу та відвагу.

Разом із Трюдо участь у зустрічі взяла віцепрем'єр-міністр Христя Фріланд, депутат від правлячої Ліберальної партії Іван Бейкер, посол України Андрій Шевченко та виконавчий директор Конгресу українців Канади Ігор Михальчишин.

Колишній політв’язень Кремля, український кінорежисер Олег Сенцов наприкінці минулого тижня прибув до Канади. Він вже провів ряд зустрічей із діаспорою в Торонто й нині перебуває в Оттаві, де встиг поспілкуватися не лише із главою МЗС країни, а й з віцепрем’єр-міністром та рядом депутатів.

Фото: @FP_Champagne

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-