З Уханя досі не можуть виїхати понад 50 українців − Данілов

З Уханя досі не можуть виїхати понад 50 українців − Данілов

Відео
Укрінформ
У китайському місті Ухань, де було зафіксовано спалах коронавірусу, перебуває 51 українець.

Про це 31 січня заявив секретар РНБО України Олексій Данілов в ефірі програми Свобода Слова Савіка Шустера.

"Ми маємо розуміння контролю всіх людей, які знаходяться в Китаї, і коли людина приземляється в тому чи іншому місці, вона отримує, перш за все, смс-повідомлення  куди їй треба звертатись... Ми розуміємо скільки людей у нас сьогодні знаходиться в тому місті (Ухань, КНР – ред.), там у нас 51 людина. Вони не можуть нікуди виїхати, тому що місто заблоковане військами і вони нікого нікуди не пускають. У нас ситуація знаходиться під контролем: починаючи з 20 січня, при Радбезі працює цілодобова моніторингова група, ми розуміємо в якій країні світу що відбувається стосовно коронавірусу", − зазначив Данилов.

Читайте також: Коронавірус: посольство повідомляє про 57 українців у провінції Хубей

Також він нагадав, що вранці 31 січня з Китаю прилетів літак, на борту якого перебували 257 пасажирів, серед яких 249 українців.

За словами секретаря РНБО, всі прибули знаходяться під контролем фахівців.

"Я можу повідомити, що прилетів літак з КНР за рейсом Санья-Київ 10.59. 257 людей було на борту. З них було шість громадян Білорусі, один громадянин Сінгапуру, один громадянин РФ та 249 громадян України. Всі вони у нас на обліку, ми розуміємо всі координати кожної людини, що прибуває з зони ризику. Вони всі знаходяться у нас на контролі", − підкреслив Данілов.

Читайте також: Гончарук доручив організувати евакуацію громадян України з Китаю

Як повідомляв Укрінформ, у Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання пневмонією, викликаною новим коронавірусом (2019-nCoV).

За останніми даними, зафіксовано 9820 підтверджених випадків появи нового коронавірусу у всьому світі, з них 9692 - на території Китаю.

Читайте також: В Україні з'явиться власна система для виявлення коронавірусу — Данілов

Число загиблих в Китаї - 213 осіб, переважна більшість з них (204 жертви) були з провінції Хубей, де і почався спалах хвороби. Захворювання поширилося на 22 країни світу.

Коронавіруси — це велика сім'я респіраторних вірусів (40 видів), які можуть викликати захворювання: від звичайної застуди до важкого гострого респіраторного синдрому. Основними клінічними ознаками та симптомами коронавірусу є лихоманка та ускладнене дихання.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-