У Польщі Зеленський зустрівся з колишніми бранцями концтабору Аушвіц-Біркенау

У Польщі Зеленський зустрівся з колишніми бранцями концтабору Аушвіц-Біркенау

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Польщі зустрівся з колишніми бранцями нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

"У перший день робочого візиту до Республіки Польща Президент України Володимир Зеленський взяв участь у вечері з нагоди відзначення 75-ї річниці звільнення нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау. На заході були присутні колишні бранці табору та їхні родини", - йдеться у повідомленні.

У своєму виступі Президент наголосив, що для нього честь і відповідальність зустрітися з тими, хто пережив Голокост та перебування в концтаборі.

Зеленський взяв участь у вечері з нагоди відзначення 75-ї річниці звільнення нацистського концтабору Аушвіц-БіркенауФото: пресслужба президента

Він зазначив, що спогади в'язнів Аушвіца, багато з яких видані у книгах, дуже складно читати, оскільки неможливо при цьому стримати сльози.

Читайте також: Зеленський розповів президенту Ізраїлю про будівництво меморіалу "Бабин Яр"

"Ви неймовірні люди! Дуже сильні й дуже сміливі. Ви надихаєте ніколи не здаватися. Голокост називають найтемнішим періодом в історії людства. І ви – промені сонця, які перемогли темряву», – наголосив глава держави, звертаючись до бранців.

Зеленський зазначив, що сьогодні міжнародна спільнота має об’єднатися й не допустити знову будь-яких проявів антисемітизму, ксенофобії та расизму.

Також Глава держави наголосив, що Голокост – це жахлива трагедія єврейського народу й трагічний урок для всього людства, і закликав пам’ятати цю сторінку історії та ніколи не допустити її повторення.

Окремо Зеленський відзначив Праведників народів світу. Це ті, хто не був байдужим і ризикував власним життям для порятунку євреїв.

«Я пишаюся тим, що понад дві з половиною тисячі українців удостоєні цього високого звання», – зазначив Президент.

Читайте також: Зеленський розпочав візит до Польщі

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський розпочав дводенний робочий візит до Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-