З

З "короля контрабанди" Альперіна зняли електронний браслет

Укрінформ
З одеського бізнесмена Вадима Альперіна, який підозрюється у справі про схеми на митниці, зняли електронний браслет.

Про це повідомив його адвокат Андрій Федур у Facebook.

"І прийшли хороші новини для мого підзахисного Вадима Альперіна. З нього зняли “електронний браслет”, закінчився термін дії ухвали слідчого судді ВАС.

Кумедність ситуації полягає в тому, що пару днів тому прокурор САП Перов А.В. (виходець з луганської недореспубліки) боровся як лев, щоб продовжити судом обов'язок носити “електронний браслет”. І слідчий суддя з ВАС дарував йому таку ухвалу. Хоча для цього і не було ніяких правових підстав. А прокурор Перов А.В. “забув” передати ухвалу на виконання :) і “браслет” злетів. Не думаю, що поведінку прокурора можна пояснити словами з пісні: “укололся і забылся”. Тут, очевидно, мабуть щось інше", - зазначив Федур.

Він також додав, що його підзахисний Альперін "і надалі буде добросовісно виконувати покладені на нього обов'язки, як підозрюваного".

Читайте також: Детективи НАБУ відмовилися від подарунка за арешт Альперіна - Президент

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада 2019 року НАБУ і САП затримали та оголосили підозру 10 особам, серед яких - 7 чиновників ДФС і митниці, у справі про махінації з розмитненням товарів.

Водночас Президент України Володимир Зеленський тоді заявив, що під час спецоперації з виявлення корупціонерів від правоохоронців втік контрабандист Альперін, і закликав допомогти у його затриманні.

НАБУ затримало Альперіна 27 листопада, коли він добровільно з'явився на допит у САП. Згодом йому оголосили підозру. Слідство вважає бізнесмена керівником злочинної організації, що вчиняла злочини, пов’язані з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами.

Вищий антикорупційний суд 29 листопада обрав Альперіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 70 млн грн застави. На початку грудня Альперін вийшов із СІЗО під заставу.

24 січня суд продовжив до 23 березня запобіжний захід Альперіну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-