Пристайко сказав, хто виплатить компенсацію сім'ям загиблих в Ірані

Пристайко сказав, хто виплатить компенсацію сім'ям загиблих в Ірані

Укрінформ
Виділені Кабінетом міністрів по 200 тисяч гривень сім’ям 11 загиблих громадян України внаслідок авіакатастрофи в Ірані є одноразовою допомогою, а не компенсацією.

Про це сказав міністр закордонних справ України Вадим Пристайко у Верховній Раді під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Що стосується тих коштів, про які ви говорите, ці кошти не є компенсацією. Це є одноразова просто допомога нашим громадянам, які втратили своїх близьких на вирішення конкретних питань. Компенсація надійде зі страхових компаній. І врешті-решт ми вимагаємо компенсації і рідним, і за літак нашої компанії від іранської сторони. Президент зустрічався двічі з родинами. Є значно більші питання , аніж ця компенсація. Є дуже болючі людські питання, які ми вирішуємо одне за одним, як уряд”, - зазначив Пристайко, відповідаючи на запитання народного депутата, чи адекватна ціна людського життя запропонованій Кабміном компенсації 200 тис. грн.

Читайте також: МАУ відкрила цілодобову "гарячу лінію" трьома мовами для родичів загиблих

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на засіданні уряду в середу, 15 січня, повідомив, що уряд виділив по 200 тисяч гривень сім’ям загиблих громадян України внаслідок авіакатастрофи в Ірані.

Вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблему літака. Проте 11 січня Іран заявив, що український авіалайнер був випадково збитий військовими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-