Літак Міноборони повернеться з Ірану разом із тілами загиблих українців – РНБО

Літак Міноборони повернеться з Ірану разом із тілами загиблих українців – РНБО

Укрінформ
Борт Міністерства оборони України повернеться з Тегерана тільки по звершенню усіх процедур та коли стане можливим забрати тіла усіх 11 громадян України, загиблих в авіакатастрофі.

Про це у Facebook повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, у разі необхідності до Тегерана направлять додаткові сили та працюватимуть стільки, скільки це буде необхідно.

Читайте також: Тіла українців мають повернути з Ірану вже наступного тижня – Президент

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського летовища ім. Імама Хомейні зазнав катастрофи літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців — двоє пасажирів та дев'ять членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН та Великої Британії.

Читайте також: Більша частина українських експертів завтра повернуться з Ірану — журналіст

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічні проблеми літака. Однак вранці 11 січня Іран заявив, що український пасажирський літак був випадково збитий іранськими військовими. Авіалайнер вилетів з летовища, а коли наблизився до засекреченої військової бази, його сприйняли за ворожий об'єкт.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-