МАУ не отримувала даних про загрози перед вильотом Boeing 737 з Тегерана

МАУ не отримувала даних про загрози перед вильотом Boeing 737 з Тегерана

Укрінформ
Компанія «Міжнародні авіалінії України» не отримувала інформації про необхідність обмежити польоти до та з Тегерана у день вильоту літака МАУ, який виконував рейс PS752 і був збитий іранськими військовими 8 січня.

Про це президент МАУ Євгеній Дихне заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Виконання польотів цивільними повітряними суднами здійснюється на основі дозволу двох країн - країни, в яку авіакомпанія виконує польоти та простір якої нормативно управляється державними органами, авіаційними службами, а також державної авіаційної служби тієї країни, під прапором якої авіакомпанія виконує польоти. На момент вильоту з аеропорту "Бориспіль" (літака рейсу PS752) жодної інформації про можливі загрози в авіакомпанії не було. На момент вильоту з аеропорту Тегерана абсолютно так само жодної інформації в авіакомпанії не було, жодних рішень з боку відповідальних адміністрацій не було доведено до нас”, - наголосив Дихне.

Читайте також: Відповідальність за збитий літак МАУ взяв "Корпус вартових ісламської революції"

При цьому він навів приклад, коли під час конфлікту між Пакистаном та Індією пакистанська адміністрація авіаційного транспорту повідомила про припинення польотів у їхній повітряний простір, і всі авіакомпанії світу виконували цю вимогу. “Є затверджені міжнародні норми, як мають діяти авіакампанії”, - підкреслив президент МАУ.

Під час брифінгу Дихне був дуже схвильований і ледь стримував сльози. За його словами, після авіакатастрофи для компанії настав тяжкий період. “Ми хотіли розповісти, як гірко прожили ці дні. Насправді, наче три тижні пройшло - стільки подій. Великий тягар ліг на кожного з членів кризового центру, які організовували роботу з близькими загиблих пасажирів, зі списками загиблих наших членів екіпажу”, - сказав президент авіакомпанії.

Він також наголосив, що авіакомпанія продовжить працювати в штатному режимі.

"З економічними труднощами, що виникли в зв'язку з цією катастрофою, ми впораємося. Ми перевірили і знаємо. Тому я впевнений у тому, що той довгий шлях, який нам потрібно пройти, буде в першу чергу пройдений завдяки виділеним у кризовий штаб людям для того, щоб це не накладало відбиток на штатну роботу компанії", - сказав Дихне.

У свою чергу віце-президент компанії "МАУ" Ігор Сосновський зазначив, що існує система управління ризиками і ця система може сказати, куди не треба літати взагалі. "Тобто якщо ми в червоній зоні, ми туди літати не будемо точно", - сказав Сосновський.

Він також наголосив, що в плані підготовки персоналу ніяких змін проводитися не буде. "З точки зору визначення місць, куди літати, то є ціла комплексна система, яка це вирішує - сек'юріті, наземний персонал, технічний, льотний персонали. Це не так просто. Тому змінювати ми нічого не будемо. Ми будемо продовжувати робити те, що ми робимо", - сказав віце-президент "МАУ".

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту знаходилися 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблеми літака. Однак вранці 11 січня Іран заявив, що український пасажирський літак був випадково збитий іранськими військовими. Авіалайнер вилетів з аеропорту і, коли наблизився до засекреченої військової бази, його сприйняли як ворожий об'єкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-