Визволений український полонений розповів про тортури у ФСБ

Визволений український полонений розповів про тортури у ФСБ

Укрінформ
Журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов оприлюднив розмову з визволеним з полону українцем про тортури у ФСБ.

Текст розмови розміщено у Facebook.

"Мене спочатку побили при затриманні - приїхав сам "міністр МВС". Били ногами, серйозно пошкодили кадик, руки, ребра. Потім передали до ФСБ - вони не соромляться про себе говорити. Мене пропустили через "конвеєр". Спочатку тебе "підвішують на тапік"- це від назви телефонного проводового апарата тА-57. До пальців, до мошонки, до вух під'єднують провід і пускають струм. Тільки не як в кіно, ніхто не вимикає, щоб запитати, що ти хочеш сказати. Б'ють струмом, доки не відключаєшся", - розповів полонений.

За його словами, після таких тортур виводять на мороз і обливають водою. Коли людина приходить до тями, її знову б'ють струмом.

"Звичайно, так можна померти на місці, біль нестерпний, здавалося, ти не витримаєш. Фсбшники за тобою стежать, у них все розраховано. І щоб ти не помер від розриву серця, лікар дбайливо перевіряє і тобі дають "коктейль" - це вода з корвалолом і нашатирний спирт. Випив, нюхнув, прийшов до тями - і знову струм", - додав утримуваний в ОРДЛО.

Він також розповів, що у його справі ФСБ пристебнула ще 14 місцевих жителів, в тому числі жінок. Вони пройшли "конвеєр" і зізналися в тому, чого не знали.

"Якщо чесно, мені дуже допомагала триматися думка, що якщо залишуся живим, зможу колись туди повернутися. Я зараз лікуватимуся. Мене не зламали. Я всіх запам'ятав", - додав полонений.

Читайте також: ЗМІ опублікувало список українців, про утримання яких в ОРДЛО достеменно відомо

Як повідомлялося, 29 грудня під час великого обміну утримуваними особами з ОРДЛО на КПВВ "Майорське" на підконтрольну Україні територію повернулися 76 бранців.

Клінічна лікарня "Феофанія" прийняла 64 визволених українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-