Зеленський закликав українців відповісти самим собі на одне питання

Зеленський закликав українців відповісти самим собі на одне питання

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у новорічному вітанні не став підбивати підсумки року, а звернувся до українців з проханням відповісти самим собі на питання "хто я?" - та згадати моменти, які нас об'єднують.

Привітання глави держави з Новим 2020 роком транслював сайт Президента.

"Зазвичай у Новорічному привітанні президенти розповідають нам про зростання ВВП, падіння інфляції, імплементацію, диверсифікацію та інші малозрозумілі терміни. Одним словом - переконують, що насправді ми почали жити краще, просто поки що цього не помітили. І тому часто під час звернення Президента ми вимикаємо звук. Чекаємо поки він закінчить свою казку, щоб нарешті перейти до шампанського, канапок зі шпротами та олів’є", - сказав  Зеленський.

Він додав, що його вітання буде інакшим, та закликав кожного чесно відповісти самому собі на важливе питання: "Хто я"?

"Президент України? Звичайна домогосподарка? Успішний адвокат? Студент-філософ з Могилянки? Агроном з Черкащини? Хто я? Колишній фотограф, який захищає країну на Сході? Колишній фізик, що миє посуд в Італії?", - поставив питання Президент.

Читайте також: Зеленський привітав українців з Новим роком

Глава держави нагадав, що серед українців є ті, хто зробили найбільший у світі літак, і ті, хто ставить заглушку замість ременя безпеки, противники ринку землі, учасники Київпрайду, ті, хто читає Жадана чи слухає Марув, і ті, хто кажуть "я тебе кохаю" та "я тебя люблю".

При цьому Зеленський висловлювався кримськотатарською, угорською та російською мовами.

Глава держави наголосив: хоч українці й різні, проте чимало нас об'єднує. Так, за його словами, ми однаково пишаємося великими співвітчизниками, однаково раділи виходу футбольної збірної на Євро, однаково усміхаємося їдучи рівною дорогою, однаково радіємо народженню первістка...

"І хрести на могилах солдат, що в Тернополі, що в Кривому Розі не змагаються в патріотизмі. А коли повернулися наші моряки та полонені ми плакали від щастя всі. І україномовні. І русскоговорящие. І звичайна домогосподарка. І успішний адвокат. І Президент України", - підкреслив Зеленський, закликавши українців буди єдиною країною щодня.

Володимир Зеленський закликає українців у 2020 році перетворити єдність на національну ідею.

"У нашій історії чимало епізодів, які нас об’єднують. Ми навчилися бути єдиною країною – епізодично. У новому році нам треба бути єдиною країною кожного дня. Це має стати нашою національною ідеєю", - підкреслив глава держави.

Він зазначив, що у новому році українцям потрібно навчитись жити у повазі одне до одного заради майбутнього своєї країни. 

Зеленський переконаний, що це майбутнє ми всі уявляємо однаково.

"Це успішна та квітуча країна, де немає війни. Країна, яка повернула своїх людей та свої території. Де не важливо, як названа вулиця - бо вона освітлена та заасфальтована. Де немає різниці, біля якого пам’ятника ти чекаєш дівчину, в яку закоханий. І якщо ми бачимо майбутнє однаково – це має нас об’єднати!", - наголосив  Президент.

Глава держави побажав у новому 2020 році поважати одне одного, бути здоровими, мати достаток і жити в мирі.

Читайте також: У новому році нам щодня треба бути єдиною країною - Президент

У новорічному привітанні також узяли участь Президент Леонід Кравчук, перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Крім того, у відеоролику знялися відомі українці: Олег Вінник, Олександр Усик, Марія Єфросиніна, Дзідзьо, Ніна Матвієнко, Монатік, Тіна Кароль, Потап, Сергій Бубка, Джамала, Ольга Полякова, артисти "Кварталу 95". "Зіркові" учасники передали привітання з Новим роком з різних регіонів України, побажавши всім миру.

Насамкінець Президент спільно з відомими українцями відрахували останні десять секунд перед настанням 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-