Зеленський підписав закон про трансплантацію

Зеленський підписав закон про трансплантацію

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині".

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Закон має на меті забезпечення побудови дієздатної та ефективної системи трансплантації в Україні й погодження національного законодавства з міжнародними актами у цій сфері.

Читайте також: Кабмін затвердив вартість операцій з трансплантації органів

Документ також визначає, що до початку роботи Єдиної державної інформаційної системи трансплантації (ЄДІСТ), але не пізніше 1 січня 2021 року, положення цього закону щодо використання вказаної системи для організації надання медичної допомоги із використанням трансплантації не застосовуються. Натомість організація трансплантації здійснюється на основі інформації, що міститься на паперових носіях.

Читайте також: Пацієнт з трансплантованим серцем вже на реабілітації у Києві — Тодуров

Раніше уряд затвердив вартість операцій з трансплантації органів. Відтак, вартість алотрансплантації нирки (від живого донора або донора-трупа) визначена на рівні 323 798 грн., АВО-несумісна алотрансплантація нирки - 721 230 грн, алогенна трансплантація гемопоетичних стовбурових клітин з донорським етапом коштуватиме 1 360 141, 36 грн, аутологічна трансплантація - 1 308 393,3 грн.

Читайте також: Трансплантацію серця у Ковельській лікарні провели за новими правилами - МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів продовжив пілотний проєкт із трансплантації на 2020 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-