Відсьогодні підвищуються розміри соцдопомоги для сімей з прийомними дітьми

Відсьогодні підвищуються розміри соцдопомоги для сімей з прийомними дітьми

Укрінформ
З 1 січня 2020 року підвищуються розміри державної соціальної допомоги для підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в патронатних, прийомних сім’ях, у дитячих будинках сімейного типу.

Про це повідомила міністр соціальної політики Юлія Соколовська на своїй сторінці у Facebook.

"З метою підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в патронатних, прийомних сім’ях, у дитячих будинках сімейного типу, з 1 січня 2020 року підвищені розміри державної соціальної допомоги із 2 до 2,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку, а для дітей з інвалідністю – з 2 до 3,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку", - повідомила Соколовська.

Окрім того, за її словами, збільшується і розмір грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам із 70% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку за кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину до 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину.

Читайте також: Зеленський підписав указ про збільшення соцдопомоги людям з інвалідністю

Соколовська наголосила, що кошти на підвищення зазначених ініціатив закладені Міністерством соціальної політики у державному бюджеті на 2020 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-