В Україні можуть заборонити ввезення секондхенду

В Україні можуть заборонити ввезення секондхенду

Укрінформ
Міністерство соціальної політики працює над пропозиціями заборонити ввезення в Україну секондхенду.

Про це сказав на брифінгу в четвер заступник міністра соціальної політики Олег Коваль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо вносити пропозицію заборони ввозити секондхенд в Україну. Ми тільки дозволяємо, наприклад, обладнання для водолазів, спеціальну форму високої якості, яка захищає пожежника, тощо...", - сказав Коваль.

Він уточнив, що відповідні пропозиції готуються спільно з Державною митною службою та Реанімаційним пакетом реформ.

Читайте також: У ФРН 10% нового одягу спалюють або віддають у секондхенди інших країн

"Ми вимагаємо від державних установ листи-звернення на Міністерство соціальної політики, що вони чекають гуманітарну допомогу в певній кількості зі встановленням на баланс. Якщо ми потім перевіримо, то відповідні державні службовці понесуть відповідне покарання. Я особисто буду звертатися до правоохоронних органів із проханням порушити кримінальну справу щодо цих дій. Я вже кілька заяв підписав", - наголосив заступник міністра.

Він зауважив, що наразі в Україні поширена практика, коли під виглядом гуманітарної допомоги на територію країни насправді ввозяться речі для продажу в секондхенді без митного оформлення.

"За моїми підрахунками, в тиждень держава у вигляді втрат по несплаті митних платежів втрачає близько 2 млн дол. Тобто по року - від 2 до 3 млрд грн...", - сказав Коваль, відповідаючи на запитання, про які втрати від несплати мита за ввезення секондхенду під виглядом гуманітарної допомоги ідеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-