СБУ заблокувала схему незаконної легалізації росіян в країнах Євросоюзу

СБУ заблокувала схему незаконної легалізації росіян в країнах Євросоюзу

Укрінформ
Масштабну схему протиправного одержання паспортів однієї з держав Європейського Союзу громадянами Росії та країн СНД викрила контррозвідка Служби безпеки України.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“Група, до складу якої входили декілька мешканців західного регіону нашої країни, налагодила механізм незаконної легалізації іноземців на території ЄС. Для своїх клієнтів ділки підробляли документи, зокрема свідоцтва про народження, довідки про наявність родичів та архівні матеріали. Вартість послуг з підготовки “пакету” становила від 2 до 5 тисяч євро”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для безперешкодного розгляду документів і проходження інших етапів процедури набуття іноземного громадянства організатори схеми залучили до протиправної діяльності посадовця іноземної консульської установи.

Читайте також: СБУ затримала трьох киян, які на замовлення 15 разів “мінували” ТРЦ

Оперативники української контррозвідки встановили понад 2 тисячі осіб, переважно громадяни РФ та країн СНД, які намагалися використати нелегальний механізм отримання паспортів європейської країни.

Під час обшуків в офісних приміщеннях фігурантів справи правоохоронці виявили підроблені особові справи претендентів на отримання іноземного громадянства, а також комп’ютерну техніку та інші речові докази незаконної діяльності.

Читайте також: СБУ встановила гральні заклади, які “кришували” правоохоронці

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності причетних до схеми осіб, підкреслили в СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-