Держмолодьжитло отримало кошти на житлові програми ветеранів і переселенців

Держмолодьжитло отримало кошти на житлові програми ветеранів і переселенців

Укрінформ
На рахунки Державного фонду підтримки молодіжного житлового будівництва надійшли кошти, передбачені на програми забезпечення житлом ветеранів АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомила міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та ВПО Оксана Коляда у Facebook.

"Щойно міністр розвитку громад і територій Альона Бабак підтвердила, що кошти на рахунки Держмолодьжитло надійшли. Я дякую нашій команді в уряді за непохитну позицію, що ці програми для забезпечення житлом ветеранів і внутрішньо переміщених осіб є надзвичайно важливими і мають бути профінансовані", - написала вона.

Коляда також подякувала мінстру фінансів Оксані Маркаровій, главі уряду Олексію Гончаруку та Альоні Бабак.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 27 листопада ухвалив рішення спрямувати 200 млн грн на програму, за допомогою якої атовці та вимушені переселенці можуть придбати житло на пільгових умовах. Йдеться про довгостроковий державний кредит під 3% річних до 20 років при мінімальному власному внеску до 6% від вартості житла. З цих коштів 100 млн грн передбачено для кредитування учасників АТО/ООС та 100 млн грн - для кредитування внутрішньо переміщених осіб. 

Читайте також: Учасникам програми "Доступне житло" дозволили самим обирати майбутнє житло

А 28 жовтня уряд виділив 300 млн грн на доступне житло для 950 родин у приміських районах Києва, Дніпра, Львова, Одеси, Харкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-