Дипломати стоять перед найскладнішим викликом в сучасній історії України — Пристайко

Дипломати стоять перед найскладнішим викликом в сучасній історії України — Пристайко

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко наголосив, що працівникам дипломатичної служби доводиться працювати в нелегкий час і шукати відповідь на найскладніший виклик в сучасній історії України.

Вітання міністр опублікував у Twitter.

"Колеги, шановні працівники дипломатичної служби, щиро вітаю з нашим святом! Нам з вами насправді доводиться працювати в нелегкий час і шукати відповідь на найскладніший виклик в сучасній історії України. Але ми зможемо. Ми зробимо це разом. З днем працівника дипломатичної служби!", - написав Пристайко.

Також пресслужба МЗС у Twitter оприлюднила лист міністра з нагоди свята.

"Як би далеко один від одного ми не працювали, ми робимо одну спільну справу - обстоюємо національні інтереси своєї країни, захищаємо права співвітчизників. Це наше постійне завдання, але саме зараз нам доводиться виконувати його в особливо складних умовах. Понад п'ять років тому Україна не з власної волі опинилась в епіцентрі масштабної геополітичної кризи, спричиненої військовою агресією Росії", - написав міністр.

Пристайко наголосив, що ця криза "очевидно, немає позитивного військового розв'язання, а, отже, вся надія на дипломатію, на солідарність і підтримку всього демократичного світу".

"Сьогодні перемозі над агресивною політикою Кремля, звільненню тимчасово окупованих територій мають бути підпорядковані всі інші наші завдання, якими б важливими вони не були самі по собі, - двосторонні відносини з іншими країнами й робота в міжнародних організаціях, економічне співробітництво й залучення допомоги, ба, навіть такі стратегічні пріоритети, як європейська та євроатлантична інтеграція", - зазначив він.

Читайте також: Зеленський присвоїв нові ранги десятьом дипломатам

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні своє професійне свято відзначають українські дипломати.

День працівників дипломатичної служби встановлений згідно з Указом Президента від 21 листопада 2005 року і відзначається щорічно в цей день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-