Секретар РНБО і посол Швеції обговорили протидію кіберзагрозам

Секретар РНБО і посол Швеції обговорили протидію кіберзагрозам

Фото
Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов обговорив з Послом Швеції в Україні Тобіасом Тибергом двосторонню співпрацю у сфері безпеки та протидії кібер- та інформаційним загрозам.

Про це повідомляє пресслужба Радбезу.

“Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Швеція в Україні Тобіасом Тибергом. Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва у сфері безпеки та можливості його подальшого розширення”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Данілов підкреслив важливість розширення співпраці між двома державами, зокрема, у сфері протидії кібер- та інформаційним загрозам.

"Війна поступово буде переміщуватися у кіберпростір, кібернетична зброя стане головною зброєю, і ми маємо бути готові їй протистояти. Кібер- та інформаційна безпека - це наші ключові пріоритети", - цитує Данілова пресслужба. Він також додав, що в питанні протидії гібридній загрозі Україна та Швеція мають спільний безпековий інтерес.

Своєю чергою Тиберг відзначив позитивну динаміку двосторонньої співпраці, зокрема, у питаннях навчання українських військових у рамках канадської місії UNIFIER та надання експертної підтримки в рамках реформи Служби безпеки України. Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні також висловив думку, що перспективним для України та Швеції є розширення співпраці у сфері Військово-морських сил, оскільки Україна та Швеція - "морські держави, і методи й структури захисту у нас дещо схожі".

Читайте також: Кібербезпека і "Норманді": секретар РНБО зустрівся з Тейлором

В повідомленні також зазначається, що сторони обмінялися думками щодо поточної безпекової ситуації в Європі та світі, зокрема, в контексті нещодавніх переговорів у нормандському форматі за участю Президента України Володимира Зеленського. Секретар РНБО наголосив, що під час перемовин Президент України не пішов на жодні поступки і ніколи не перетне "червоні лінії", а для подальшого успіху "необхідний двосторонній рух".

Своєю чергою Тиберг запевнив у незмінній підтримці з боку Швеції територіальної цілісності та суверенітету України та висловив готовність надалі всебічно підтримувати Україну та розширювати двостороннє співробітництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-