Контррозвідка не дала вивезти до РФ запчастини для військових літаків

Контррозвідка не дала вивезти до РФ запчастини для військових літаків

Фото
Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки України блокувала дві спроби вивезення з нашої країни комплектуючих для військової авіації, зокрема до країни-агресора.

Про це повідомляє пресслужба СБ України.

«Оперативники Управління СБУ у м. Києві та Київській області встановили, що мешканець одного з районів Київщини намагався збути кілька агрегатів до винищувачів Су-25 громадянину однієї з іноземних країн. Його було викрито при спробі збуту іноземцю партії товарів військового призначення», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час проведення обшуків слідчі СБУ в орендованому чоловіком складському приміщенні вилучили комплектуючі до військової техніки.

За інформацією спецслужби, агрегати вкрадено з військових частин. Наразі перевіряється причетність військовослужбовців Повітряних сил ЗСУ до розкрадання.

Вирішується питання щодо вручення зловмиснику повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Контррозвідники СБУ також блокували спробу українського громадянина вивезти на поїзді «Кишинів-Москва» до РФ десяти комплектів кисневих переносних приладів КП-19, які використовують російські військово-транспортні літаки.

Читайте також: СБУ за рік викрила 17 шпигунів

Наразі складено протокол про порушення митних правил, вилучене обладнання проходить експертизу для подальшого прийняття рішення щодо початку досудового розслідування за ст. 333 КК України.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-