Маркарова сказала, коли запрацює Бюро фінансових розслідувань

Маркарова сказала, коли запрацює Бюро фінансових розслідувань

Укрінформ
У Міністерстві фінансів розраховують, що у 2020 році буде створено Бюро фінансових розслідувань.

Про це під час ефіру "Свободи слова" на ICTV сказала міністр фінансів Оксана Маркарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Запровадження верховенства права і захист прав інвесторів - це стоїть на порядку денному під номером один. Саме правоохоронні органи повинні боротись з корупцією і ми вже бачимо результати по новим правоохоронним органам. Не всі з них пройшли реформу, не всі перезавантажились, і не всі ще створенні. Ми сподіваємось, що в наступному році точно створимо Бюро фінансових розслідувань", - сказала Маркарова.

Читайте також: Маркарова сподівається, що наступна програма з МВФ буде останньою

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №1208-2 "Про Бюро фінансових розслідувань". Законопроєктом передбачається створення Бюро фінансових розслідувань як центрального органу виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом міністрів через міністра фінансів. Бюро фінансових розслідувань складається з центрального апарату та 7 територіальних управлінь, зареєстрованих як юридичні особи публічного права.

Загальна кількість працівників встановлюється Кабінетом міністрів і може змінюватись його рішенням на підставі звіту керівника Бюро фінансових розслідувань. Передбачається можливість переходу колишніх працівників податкової міліції на службу до Бюро фінансових розслідувань на загальних підставах за результатами конкурсу.

Законопроєкт не передбачає ліквідацію будь-яких підрозділів Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ, але до Бюро фінансових розслідувань переходять повноваження щодо розслідування економічних злочинів.

Бюро фінансових розслідувань здійснюватиме самостійне проведення оперативно-розшукової діяльності, фізичний захист надається органами національної поліції.

Читайте також: Україна зменшила державний та гарантований борг - Маркарова

Очікується, що ухвалення цього законопроєкту призведе до більш ефективної діяльності правоохоронних органів у сфері формування та використання фінансових ресурсів держави та її економічної безпеки, і як наслідок, зменшення тіньового бізнесу в Україні та збільшенні надходжень податків та зборів, оптимізації структури правоохоронних органів, матеріально-технічної бази та скорочення загальної кількості працівників, що протидіють злочинності у сфері фінансів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-