Марина Порошенко - про звільнення з УКФ: Претензія до мене одна – моє прізвище

Марина Порошенко - про звільнення з УКФ: Претензія до мене одна – моє прізвище

Відео
Укрінформ
Марина Порошенко написала заяву на звільнення з посади голови наглядової ради Українського культурного фонду.

Про це вона повідомила у відеозверненні, інформує пресслужба партії "Європейська солідарність".

"Кілька днів тому від міністра культури молоді і спорту України на наглядову раду Українського культурного фонду надійшла "пропозиція" достроково припинити мої повноваження як голови наглядової ради. Зрозуміло, що цей крок ініційовано Офісом Президента, і про культуру в цій ситуації там явно не думали. Очевидно, що у нас різні погляди на культуру взагалі, і на політичну культуру зокрема", – йдеться у зверненні.

Марина Порошенко повідомила, що за час роботи Фонду культурно-мистецька спільнота відчула вагому підтримку і повірила в те, що державна інституція може бути відкритою та повернутою обличчям до людей, а діяльність Фонду отримала схвальні відгуки і від чинного міністра Володимира Бородянського, і від інших представників влади.

"Фонд відбувся і став дієвою інституцією й ефективним інститутом розвитку української культури", – зазначила вона.

Читайте також: Аудіовізуальне й інклюзивне мистецтво: Культурний фонд дав старт 10 конкурсам

"Претензія до мене одна – моє прізвище. Я ношу його понад тридцять років і пишаюся ним. Воно увійшло в історію України, і ніхто – ні нинішній президент, ні міністр культури, – викреслити його не зможе. Тож прізвище міняти не збираюсь. І боротися за посаду – також не буду. Я маю честь!" – наголосила Марина Порошенко.

Вона подякувала команді за плідну роботу і підтвердила, що й надалі буде займатися благодійною діяльністю, інклюзивною освітою, культурними і мистецькими проєктами.

Раніше міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що Український культурний фонд має залишатися поза політичними суперечками.

Як повідомляв Укрінформ, фінансування Українського культурного фонду на 2020 рік буде збільшено удвічі - на проєкти, не пов'язані з кіно, йдеться про 500 млн грн (раніше було 250 млн грн).

За даними пресслужби Міністерства культури, молоді та спорту, бюджет УКФ на 2020 рік становить 700 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-