Підозрювані у вбивстві Шеремета згадували якогось покровителя - Аваков

Підозрювані у вбивстві Шеремета згадували якогось покровителя - Аваков

Укрінформ
Особи, яких підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, у розмовах згадували якогось «покровителя», котрий нібито мав їх захистити від слідства.

Про це  в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера», заявив Арсен Аваков передає кореспондент Укрінформу.

«У розмові наших підозрюваних є декілька сторінок тексту, де вони апелюють до якогось покровителя, який їх має витягнути та захистити. Так, ми уважно на це дивимося», - сказав Аваков.

За словами міністра, цей злочин було підготовлено дуже ретельно.

«Тобто це багатофакторний злочин: розвідка, відхід, побудова маршруту, сховалися після злочину… Пан Антоненко перед цим чомусь весь день грався тим, що фотографував у цьому кварталі просто машини, що стояли. Нащо, здавалося б? Тому що, мабуть, їм була цікава наша гіпотеза – створити такі «дублі» машин. Заїхав, наприклад, автомобіль Фольксваген з такими ж номерами. Поліція потім після злочину перевіряє, чий автомобіль, може, чужак заїхав? А, це автомобіль Васі, який тут постійно паркується. Тобто, вони створювали ці «дублі». Це дуже складний технічний злочин», - зазначив керівник МВС.

Читайте також: Прокурор на суді заявив, що автомобіль Шеремета підірвала Кузьменко

Як повідомлялося, 12 грудня Арсен Аваков поінформував про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Слідство підозрює п'ятьох осіб — лікаря й волонтерку Юлію Кузьменко, добровольців АТО Владислава та Інну Грищенків, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, ветерана АТО Андрія Антоненка.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві в результаті підриву автомобіля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-