Прокурор на суді заявив, що автомобіль Шеремета підірвала Кузьменко

Прокурор на суді заявив, що автомобіль Шеремета підірвала Кузьменко

Укрінформ
Слідство вважає, що вибуховий пристрій під автомобілем журналіста Павла Шеремета підірвала лікар Юлія Кузьменко.

Про це заявив прокурор у ході судового засідання у Печерському райсуді столиці під час обрання запобіжного заходу ветерану АТО Андрію Антоненку, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, прокурор зазначив, що Антоненко та Кузьменко прибули до будинку Шеремета о 22-й годині напередодні вбивства. Кузьменко підійшла до автомобіля і прикріпила до нього вибуховий пристрій. Після цього обидва залишили місце пригоди.

"З метою доведення злочинного умислу до кінця Кузьменко, діючи в складі організованої групи, прихопила з собою рюкзак і помістила туди спортивний костюм. 20.07.2016 приблизно о 7-й годині прибула на вулицю Івана Франка, перевдягнулася у спортивний одяг. Після цього о 7.21 підійшла до будинку номер 12, у якому проживав Шеремет, з метою спостереження за транспортним засобом та здійснення його вибуху. Побачивши, що Шеремет вийшов з будинку та сів до автомобіля, повернулася до занедбаного будинку, звідки спостерігала за рухом автомобіля. В цей час Шеремет розпочав рух у напрямку вулиці Хмельницького. Кузьменко, дочекавшись, поки автомобіль від'їде на безпечну відстань від неї, дистанційно вчинила вибух вибухового пристрою та самого автомобіля. Після вибуху Кузьменко перевдягнулася у попередній одяг і покинула місце злочину", - заявив прокурор.

При цьому висловив клопотання про обрання Антоненку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.

Читайте також: Поліція не змогла отримати записи 4 камер біля місця вбивства Шеремета - Аваков

Як повідомлялося, Печерський райсуд арештував Юлію Кузьменко до 8 лютого без права внесення застави.

Також суд застосував запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для військової медсестри Яни Дугарь.

12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поінформував про затримання та оголошення підозр фігурантам справи про вбивства журналіста Павла Шеремета.

Читайте також: Кузьменко в суді заявила про готовність пройти поліграф

Слідство підозрює п'ятьох осіб — лікаря й волонтерку Юлію Кузьменко, добровольців АТО Владислава та Інну Грищенків, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, ветерана АТО Андрія Антоненка.

У Кузьменко й Антоненка 12 грудня було проведено обшуки.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві в результаті підриву автомобіля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-