Списки на обмін обговорять у Мінську 18 грудня — Президент

Списки на обмін обговорять у Мінську 18 грудня — Президент

Укрінформ
Списки на обмін утримуваних осіб у форматі "всіх встановлених на всіх встановлених" будуть обговорюватися на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську 18 грудня.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в ефірі програми "Право на владу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дуже хотів, щоб ми роз’яснили у форматі "Норманді", що таке обмін "всіх на всіх", тому що ми дуже боїмося залишити там наших людей – не тільки на тимчасово окупованих територіях і в Криму, а й на території РФ. Тобто, зараз це перший етап до Нового року – ми віримо в це – обмін всіх встановлених на всіх встановлених. 18 грудня буде зустріч Тристоронньої групи у Мінську і будуть обговорюватися ці списки", - сказав Зеленський.

Читайте також: Польські ЗМІ називають позитивом заяву про обмін "всіх на всіх”

Він додав, що другим кроком буде допуск представників Червоного Хреста на окуповані території Донбасу, щоб дійсно підтвердити списки на обмін, які в нас є, але вони не узгоджені зі стороною бойовиків.

Президент також поінформував, що як третій крок було проговорено з президентом РФ необхідність вирішити питання щодо громадян України, які знаходяться на території Росії і на території Криму.

Читайте також: До питання Криму на саміті не дійшли - Президент

"Це буде інший трек. Я думаю, що ми будемо його проговорювати після обміну всіх узгоджених на всіх узгоджених", - спрогнозував Зеленський.

Як повідомлялося, 9 грудня у Парижі вперше за три роки відбулась зустріч у "нормандському форматі". Аби відновити перемовини щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, у французькій столиці зустрілись лідери України, Росії, Німеччини та Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-