Епіфаній планує візит до Єгипту і літургію з африканським Патріархом

Епіфаній планує візит до Єгипту і літургію з африканським Патріархом

Укрінформ
На початку наступного року предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній планує відвідати Єгипет, де з Патріархом Олександрійським і всієї Африки Феодором ІІ вперше звершить божественну літургію.

Про це сказав Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній в інтерв’ю “Українській правді”.

Зокрема, він назвав великим досягненням для Православної церкви України те, що впродовж цього року вона отримала визнання з боку двох помісних православних церков, які відіграють важливу роль у православ'ї - Елладської Православної церкви і Олександрійського патріархату.

Читайте також: Держава має чітко визначити роль капеланства в українській армії — Епіфаній

Предстоятель звернув увагу на те, “яка відбувалася боротьба в середовищі Елладської Православної церкви, тому що Московський патріархат дуже наполегливо працював”.

“Приїздили делегації, митрополит Іларіон (очільник зовнішньоцерковної служби РПЦ – УП) їздив, переконував, спілкувався. Кожен архієрей Елладської церкви отримав цілу товсту папку різних статей, досліджень проти Православної церкви України. Уявляєте, як вони працювали – опрацювали кожного архієрея”, - додав митрополит Епіфаній.

Читайте також: Епіфаній - про приєднання парафій УПЦ КП: Філарета підтримують одиниці

Водночас він наголосив, що “Олександрійська церква пішла іншим шляхом: вони не збиралися, вони не дискутували, а патріарх Феодор виконав те, що покладалося на нього як на Предстоятеля: під час звершення божественної літургії пом'янув моє ім'я як Предстоятеля і цим засвідчив, що він визнає автокефалію”.

“Зараз він вже надіслав відповідного листа у відповідь на мого листа після обрання як Предстоятеля і планується, що на початку нового календарного року відбудеться мій мирний візит до Єгипту, де ми спільно вперше звершимо божественну літургію і налагодимо вже остаточно таке наше тісне спілкування”, - розповів Предстоятель ПЦУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-