В Україні треба законодавчо посилити статус омбудсмена — Денісова

В Україні треба законодавчо посилити статус омбудсмена — Денісова

Укрінформ
В українському законодавстві необхідно посилити статус Уповноваженого ВР з прав людини для подальшої спроможності дієво реагувати на дискримінаційні дії.

Про це заявила український омбудсмен Людмила Денісова під час панельної дискусії на третьому українському жіночому конгресі в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні, безумовно, хотілось би посилити статус Уповноваженого і його можливості. Сьогодні, дякуючи депутатам, вже в другому читанні розглядатиметься законопроєкт, який саме посилює спроможність Офісу Уповноваженого і самого омбудсмена. Якраз в антидискримінаційне законодавство вносяться деякі норми — щоб приєднатись до всіх директив ЄС. І саме Уповновноважений зможе робити припис і розглядати більш змістовно, надавати можливість захистити людину, захистити жінку від дискримінаційних дій", - зазначила вона.

Читайте також: У російських в'язницях утримують близько двох тисяч українців - Денісова

Денісова відмітила, що інституція омбудсмена є головною правозахисною організацією в державі, та нагадала, що нещодавно Офіс Уповноваженого ВР України з прав людини отримав статус "А" - "як найвищий рівень відповідності Паризьким принципам".

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 10 та 11 грудня триватиме третій Український жіночий конгрес. Упродовж заходу заплановано обговорення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у форматі панельних дискусій.

Читайте також: Денісова із колишніми політв'язнями Балухом і Карпюком перевірять Лук’янівське СІЗО

Очікується, що впродовж Українського жіночого конгресу виступлять також прем'єр-міністр Олексій Гончарук, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк, голова Верховного Суду Валентина Данішевська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-