У Парижі напередодні

У Парижі напередодні "нормандського саміту" нагадали про злочини РФ

Фото, відео
Укрінформ
У Парижі напередодні саміту у «нормандському форматі» активісти провели акцію «Підтримай Україну! Зупини російську агресію!».

Організаторами акції виступили Світовий конгрес українців (СКУ) та українська громада Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У неділю активісти провели ходу від пам’ятника Тарасу Шевченку біля собору Святого Володимира до площі Сен-Мішель, що у центрі Парижа. Активісти тримали державні прапори України та Франції, прапор УПА і банер «Росія – це держава-терорист».

«Світовий конгрес Українців, українська громада Франції, Європи та світу закликають світових лідерів підтримати створення "дорожньої карти" для виведення російських військ і найманців разом зі зброєю з території України, деокупації Криму та частин Донецької і Луганської областей, відновлення Україною повного контролю над українсько-російським кордоном, повернення вимушених переселенців додому та початку відбудови інфраструктури на Донбасі», - йдеться у зверненні українців.

Читайте також: Мендель назвала перші три кроки Зеленського на “нормандській зустрічі”

Учасники мирної акції також закликали світ підтримати Україну та посилити санкцій проти Росії.

«Жодних виборів на окупованих територіях. Жодних переговорів з лідерами терористичних організацій», - наголосили представники української громадськості.

Активісти нагадали, що війна Росії проти України є найтривалішим збройним конфліктом у Європі з часів Другої світової війни, наслідки якого, безсумнівно, вплинуть на майбутнє миру на континенті.

У заході взяв участь президент СКУ Павло Ґрод, який 8-10 грудня перебуває у Парижі з візитом.

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня у Парижі пройде саміт за участю лідерів Франції, України, Німеччини та Росії.

Фото та відео Володимира Когутяка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-