На страховках “Гарант-Лайф” керівники компанії “нагріли руки” на 80 мільйонів

На страховках “Гарант-Лайф” керівники компанії “нагріли руки” на 80 мільйонів

Укрінформ
СБУ встановила ще двох учасників схеми з привласнення коштів київської страхової компанії "Гарант-Лайф" – ексголову правління та фактичного керівника компанії, які завдали збитків клієнтам на загальну суму понад 80 мільйонів гривень.

Про це повідомляє у четвер пресцентр СБУ.

"Служба безпеки України продовжує збирати докази щодо доведення до банкрутства столичної страхової компанії її топменеджментом. Унаслідок багатомільйонних махінацій керівництва понад 10 тисяч клієнтів установи залишилися без заощаджень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в СБУ, у межах раніше відкритого кримінального провадження правоохоронці продовжують документування протиправної схеми з привласнення коштів страхової компанії.

"Через оборудку товариство фактично доведене до банкрутства, а тисячі клієнтів залишились без заощаджень, внесених як платежі на страхування життя. Наразі співробітники СБУ встановили ще двох учасників протиправної схеми – колишнього голову правління та фактичного керівника компанії. Їхня незаконна діяльність завдала збитків вкладникам на загальну суму понад 80 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У СБУ також поінформували, що обом фігурантам справи повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів

Читайте також: Двох керівників Національної академії аграрних наук спіймали на хабарі

Раніше СБУ повідомляла про викриття вказаної оборудки та повідомлення про підозру двом іншим фігурантам провадження.

"Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розкрадання грошей громадян", - повідомили в СБУ та зазначили, що заходи проводилися спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-