Поліція отримала протягом року понад 115 тисяч заяв про домашнє насильство

Поліція отримала протягом року понад 115 тисяч заяв про домашнє насильство

Укрінформ
У 2019 році на телефонну лінію "102" для реагування поліції надійшло понад 115 тисяч дзвінків із заявами про домашнє насильство.

Про це повідомив перший заступник очільника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на конференції "Гендерно-обумовлене насильство: від збору даних до протидії. Запобігання, реагування та виклики", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За цей рік понад 115 тисяч викликів про домашнє насильство надійшло на лінію "102" для реагування поліції. За фактами цих викликів було складено понад 90 тисяч протоколів про виявлені правопорушення - саме за фактами домашнього насильства. Було винесено майже 9 тисяч заборонних приписів, які фактично є терміновою невідкладною дією для припинення домашнього насильства... На даний момент на обліку перебуває понад 67 тис. кривдників. Також цього року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано майже 1600 кримінальних проваджень щодо домашнього насильства", - розповів Білошицький.

Читайте також: Від домашнього насильства в Україні страждає понад 1,8 мільйона жінок

Водночас він зауважив: досі лишається проблемою те, що люди воліють не повідомляти про домашнє насильство, яке вважають чимось належним.

За словами Білошицького, багато викликів закінчуються тим, що постраждала особа відмовляється писати заяву до поліції - пробачає кривдникові, або просто вважає, що далі діяти не треба.

Читайте також: У Кабміні відкрили виставку, присвячену протидії гендерному насильству

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада в Україні стартувала міжнародна акція «16 днів активізму проти насильства щодо жінок і дівчат». Триватиме вона до 10 грудня - Дня прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-