Син Кулеби після ДТП перебуває у медикаментозній комі - лікарі

Син Кулеби після ДТП перебуває у медикаментозній комі - лікарі

Оновлено
Укрінформ
Старший син уповноваженого Президента з прав дитини Миколи Кулеби після ДТП перебуває у важкому стані в медикаментозній комі.

Про це розповіли лікарі на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Він перебуває в інтенсивній неврології, тобто нейрореанімації. Стан залишається тяжким. Безсумнівно, йому проводяться медикоментозні заходи для того, щоб зменшити больовий синдром при такій тяжкій травмі та аби запобігти виникненню певних ускладнень з боку головного мозку. Це найскладніше, що зараз є, і найважливіше, що виступає на перший план. Є також травма грудної клітки і черевної порожнини, але там все більш-менш стабільно", – прокоментував головний лікар клінічної лікарні "Феофанія" Ігор Семенів.

За його словами, на сьогодні жодних хірургічних втручань не планується, але потреба може виникнути в будь-який момент.

Семенів також розповів, що хлопець наразі перебуває в медикаментозній комі, яка необхідна в цій ситуації.

"Безсумнівно, якщо буде проведене нормальне, адекватне лікування, а потім реабілітаційний процес, то після цього не повинно залишитися ніяких наслідків, хоча зараз ми не можемо судити про віддалені наслідки таких тяжких травм. Це вже буде визначатися в процесі лікування", - сказав лікар.

Читайте також: Зеленський - про ДТП за участю Кулеби: Ми будемо молитись і тримати кулаки

Щодо самого Миколи Кулеби головлікар додав, що реабілітація після таких складних травм, які у нього, може тривати і рік, і півтора - все залежить від індивідуальних особливостей організму. За словами медика, лише перший етап реабілітації триває від 6 до 8 місяців.

Як повідомлялося, уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба разом із двома синами 24 листопада потрапив у аварію. За інформацією ЗМІ, Кулебу та одного з його синів доправили в реанімацію у тяжкому стані.

Поліція відкрила за фактом аварії кримінальне провадження за ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-