Поліція розповіла про заходи безпеки під час акцій до Дня Гідності і Свободи

Поліція розповіла про заходи безпеки під час акцій до Дня Гідності і Свободи

Укрінформ
Національна поліція України готова до забезпечення порядку під час масових заходів, присвячених Дню Гідності і Свободи.

Про це під час наради 20 листопада повідомив голова НПУ Ігор Клименко, інформує пресслужба МВС.

"Національна поліція готова до забезпечення безпеки під час масових заходів. Звертаю увагу особового складу та керівників на те, щоб не допустили провокації під час акцій", - зазначив Клименко.

У свою чергу перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що поліція, нацгвардійці, рятувальники, підрозділи вибухотехніків та кінологів, а також поліція діалогу готові до проведення масових заходів.

"Лише у Києві в ці дні планується проведення п’яти акцій. Ми будемо залучати достатню кількість правоохоронців", - наголосив заступник міністра.

Яровий додав, що ситуаційні центри Нацполіції вже розпочали свою роботу.

"Особисто звертаюся до кожного керівника підрозділу – максимально відслідковуйте оперативну ситуацію та будьте готові на неї реагувати, чітко дотримуйтесь координації та взаємодії", - зазначив Яровий.

Читайте також: Україна відзначає День Гідності та Свободи

Очільник Нацгвардії України Микола Балан зазначив, що згідно з уже затвердженим планами, на вулицях столиці патрулюватиме достатня кількість солдат Нацгвардії.

"Серед них будуть і групи пожежогасіння, і моніторингу, і групи медичного забезпечення. А для забезпечення стійкого зв’язку ми плануємо розгорнути додатковий пункт управління та забезпечити додаткові резерви", - додав Балан.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк підкреслив, що МВС робить усе можливе, щоб заходи пройшли спокійно по всій країні.

День Гідності і Свободи відзначається 21 листопада як день початку двох українських революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

Тож, 21, 22 та 23 листопада в Києві та по всій Україні планується проведення масових заходів, уточнили у МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-