Біля берегів Італії затримали яхту з українським екіпажем, який переправляв мігрантів

Біля берегів Італії затримали яхту з українським екіпажем, який переправляв мігрантів

Укрінформ
У результаті співпраці українських прикордонників з Європолом біля берегів Італії вдалося викрити яхту з 74 нелегалами та двома українцями.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби.

“Днями Держприкордонслужба України отримала підтвердження, що за наданою Європол інформацією про один з плавзасобів, який міг використовуватися для незаконної оборудки, Берегова охорона Італії перепинила яхту, що дрейфувала. Плавзасіб вдалося виявити у бухті Роччелла-Йоніка (італ. Roccella Ionica). На борту маленького суденця знаходилося аж 74 пасажири, які назвалися громадянами Іраку. Екіпаж яхти складався з 2 українців 1980 та 1988 років народження. За сприяння нелегальній міграції італійська поліція наших співвітчизників заарештувала”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У ЄС викрили спробу перевезти майже 600 нелегалів у автоконтейнерах

Зазначається також, що Державна прикордонна служба України спільно з Національною поліцією України та Європолом вживають заходів з протидії вказаній злочинній діяльності, тривають слідчі дії, кінцевою метою яких є притягнення до кримінальної відповідальності осіб, у тому числі іноземних громадян, причетних до втягнення українських громадян до злочинної діяльності за кордоном.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-