Третина дітей погоджується зустрітись із незнайомцем після спілкування в інтернеті

Третина дітей погоджується зустрітись із незнайомцем після спілкування в інтернеті

Дослідження
Укрінформ
Після спілкування в мережі Інтернет 30 % дітей погоджувалися зустрітися з незнайомцями у реальному житті.

Про це розповів уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба на брифінгу «Як захистити дитину від сексуального насильства», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дослідження показало, що 30 % дітей погоджувалися зустрітися з дорослою людиною, не тільки з дорослою, взагалі з людиною, яку ніколи в житті не бачили, оффлайн після спілкування в інтернеті”, - зазначив він.

Крім того, Кулеба підкреслив, що 70 % дітей переконані, що знають Інтернет краще і більше, ніж батьки, а 67 % бачили те, що їх засмучувало — зображення або повідомлення.

Уповноважений Президента підкреслив, що загалом 35 % дітей використовують Інтернет заради соціальних мереж, тобто, за його словами, кожна третя дитина досить “серйозно сидить в Інтернеті”, у соціальних мережах.

“І дослідження показують, що майже 80 % дітей перебувають в Інтернеті від години до шести годин, 30 % - від трьох до шести годин”, - додав він.

Читайте також: ПЦУ не вважає біометричні паспорти “печаткою антихриста”

Кулеба поінформував, що дослідження проводилося спільно з Міжнародним союзом електрозв’язку, опитано понад 5 тисяч дітей і 5,5 тисяч батьків, а його повні результати незабаром буде опубліковано.

Як відомо, 18 листопада відзначається Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-