Глава УГКЦ вручив орден Андрея Шептицького архієпископу Відня

Глава УГКЦ вручив орден Андрея Шептицького архієпископу Відня

Фото
Укрінформ
Глава УГКЦ Блаженніший Святослав вручив архієпископу Відня, кардиналу Крістофу Шенборну найвищу нагороду УГКЦ — орден митрополита Андрея Шептицького.

Церемонія нагородження відбулася у вівторок у Відні у соборі Святого Стефана під час концерту-реквієму на спогад про жертв Голодомору і вшанування кардинала Теодора Іннітцера, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Наша церква встановила найвищу нагороду – орден митрополита Андрея Шептицького. Цей Орден є єдиною відзнакою глави церкви, яка вручається за рішення Постійного Синоду Єпископів. Цим орденом ми хочемо вшановувати тих, хто живе сьогодні і втілює ті ідеали, якими жив і служив своєму народові, церкві і Господу Богу праведний митрополит Андрей Шептицький. Сьогодні вперше ця найвища нагорода буде вручена. І кардинал Шенборн – унікальна особистість та, поза сумнівом, достойний цього ордену", - зазначив в коментарі журналістам глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

Нагорода "Орден митрополита Андрея Шептицького" була вручена вперше в історії УГКЦ. Нагородженню кардинала Крістофа Шенборна передувало рішення Постійного Синоду УГКЦ "за невтомну прихильність до примирення між народами, за сприяння екуменічному та міжрелігійному діалогу та відносинам між церквою і державою".

Читайте також: У Відні відкрили пам’ятну дошку кардиналу, який допомагав жертвам Голодомору

Як зазначає сайт УГКЦ, кардинал Шенборн уже багато років має тісні відносини з Українською греко-католицькою церквою. Також він є ординарієм для католиків візантійського обряду в Австрії. Із 20 тисяч священників Східних католицьких церков Австрії більшість належать до УГКЦ. У грудні 2014 року архиєпископ Відня у Києві брав участь у святкуванні 25-ї річниці виходу УГКЦ з підпілля як спеціальний посланник Папи Римського.

"Для мене дуже зворушливо, що вперше в історії УГКЦ Орден митрополита Андрея Шептицького вручено саме мені. Я можу прийняти цю нагороду з таким розумінням, що тепер можу в духовний спосіб передати її моєму попереднику кардиналу Теодору Іннітцеру, — чоловікові, який мав відвагу говорити правду про Голодомор в Україні", — сказав у своєму подячному слові кардинал Шенборн.

Читайте також: В австрійському Інсбруку відзначили 120-річчя української богословської громади

Як повідомляв Укрінформ, у Відні у вівторок відбулися урочисті заходи з нагоди відкриття меморіальної дошки на пам’ять про допомогу архієпископа Віденського, кардинала Теодора Інніцера жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Фото: УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-