Мазур подякував українській владі і опозиції за своє звільненням

Мазур подякував українській владі і опозиції за своє звільненням

Укрінформ
Працівник Секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини ветеран АТО Ігор "Тополя" Мазур подякував українській владі та опозиції за те, що вони спільно діяли заради його звільнення.

Про це він сказав на пресконференції у Любліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Над моїм звільнення працювала і українська влада, і опозиція. Не проросійська опозиція, зрозуміло, а та, яка “Рух опору капітуляції”, хлопці з того напрямку. Так само я вдячний уповноваженому ВР з прав людини Людмилі Денісовій”, - сказав Мазур.

При цьому особливу подяку він висловив Міністерству закордонних прав, Офісу Президента.

Мазур також сподівається, що вдасться так само злагоджено відпрацювати у справі українського військового Віталія Марківа, якого звинувачують у вбивстві італійського журналіста Андреа Рокеллі, а також допомагати усім нашим співвітчизникам, які опинилися у біді за кордоном.

Працівник Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини ветеран АТО Ігор Мазур був затриманий 9 листопада у пункті пропуску “Дорогуськ” у Польщі на підставі запиту Росії в Інтерпол.

За інформацією Мінветеранів, до Польщі він їхав на запрошення польського ексвіцеспікера.

Читайте також: Мазура віддали на поруки консула України

Мазур був керівником "Правого сектора" Київщини і начальником штабу 24-ї сотні Самооборони Майдану під час Революції гідності. З травня 2014 перебував у зоні АТО. У квітні 2015-го він став офіцером Збройних сил України - командиром роти, заступником начальника штабу розвідувального батальйону в Секторі "М". У листопаді 2016 року, після демобілізації, Мазура призначили заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира Української націоналістичної самооборони.

Український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що ветерана АТО Ігоря Мазура відпустили на поруки генерального консула України в Любліні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-