Вченим потрібні умови та підтримка, щоб будувати кар'єру в Україні — Гончарук

Вченим потрібні умови та підтримка, щоб будувати кар'єру в Україні — Гончарук

Ілюстрація
Укрінформ
В Україні понад 90 тисяч науковців своєю роботою забезпечують залученість нашої держави до світового наукового прогресу.

Про це написав у Facebook Прем'єр-міністр Олексій Гончарук з нагоди Всесвітнього дня науки, що відзначається 10 листопада.

"В Україні є понад 90 тисяч науковців, які щодня роблять важливу роботу, аби ми як суспільство залишались частиною світового наукового прогресу... Наше спільне завдання зробити так, аби цінність та важливість науки стала зрозумілою суспільству", - зазначив він.

За словами Прем'єр-міністра, завданням уряду є забезпечити умови для інтегрування українських науковців у світовий та європейський дослідницькі простори, аби вони мали доступ до грантового фінансування своїх досліджень за прозорими правилами. Важливим є також створення умов, аби молоді вчені мали змогу будувати дослідницьку кар'єру в Україні та мали підтримку на кожному з її етапів.

Читайте також: На вихідних в Україні пройдуть Дні науки

"Попереду багато роботи, але ми точно налаштовані на результат заради нашого спільного розвитку", - наголосив Гончарук.

Як повідомлялося, 5 листопада Прем'єр-міністр Олексій Гончарук на першому засіданні Національної ради з питань розвитку науки і технологій заявив, що наукову сферу в Україні потрібно терміново реформувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-