Бюджет Програми медичних гарантій складе 72 мільярди – МОЗ

Бюджет Програми медичних гарантій складе 72 мільярди – МОЗ

Укрінформ
Бюджет Програми медичних гарантій, що сформувала Національна служба здоров’я України, складе 72 мільярди гривень.

Про це на прес-конференції у рамках семінару для спеціалізованих медичних закладів, що проходить у Дніпрі, заявила міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Трансформація системи охорони здоров'я виходить на другий етап - ми починаємо працювати із закладами спеціалізованої допомоги, які з квітня 2020 року будуть отримувати кошти з національного бюджету за контрактом з НСЗУ. Ми запланували 113,3 млрд грн на медицину в державному бюджеті 2020 року, з яких майже 64% підуть на програму медичних гарантій, яка гарантуватиме, зокрема, безоплатні пологи, лікування інсультів, інфарктів та неонатальну допомогу. Мова йде про найпоширеніші хвороби та стани, які впливають на якість і тривалість життя», - зазначила Скалецька.

За словами голови Національної служби здоров'я Олега Петренка, Програма медичних гарантій запрацює у повному обсязі з 1 квітня 2020 року.

Читайте також: МОЗ відсторонило від роботи директорку Інституту раку

«Бюджет програми медичних гарантій, яку сформувала Національна служба здоров'я України, складає 72 мільярди гривень. Саме стільки планує спрямувати НСЗУ медичним закладам за Програмою медичних гарантій у 2020 році. Програма медичних гарантій - перелік послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно - не декларативно, а насправді. Вона розрахована на всіх громадян країни та осіб, прирівняних до них. Це означає, що і працююче населення, і діти, і пенсіонери - всі зможуть користуватися медичними послугами програми. Програма медичних гарантій запрацює у повному обсязі з 1 квітня 2020 року. Вже з 1 квітня 2020 року НСЗУ оплачуватиме послуги за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» спеціалізованим закладам, а субвенція на утримання медичних закладів не передбачена. Пацієнт користується. НСЗУ платить», - наголосив Петренко.

Він також поінформував, що Національна служба здоров'я України відкрила роботу Східного міжрегіонального департаменту з офісом у м. Дніпро. Його очолила колишня керівниця департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Наталія Будяк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-