Зеленський привітав університет імені Шевченка із 185-річчям

Зеленський привітав університет імені Шевченка із 185-річчям

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський взяв участь в урочистостях з нагоди 185-ї річниці Національного університету імені Шевченка в Києві.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ваш університет є гордістю України, гордістю нашої незалежності, а його робота має для держави без перебільшення стратегічне значення, адже майбутні випускники поруч із іншими представниками нового покоління українців є нашою надією”, - сказав Зеленський.

Він також підкреслив, що талант і потенціал молоді - це найбільший скарб українського суспільства та запевнив студентство, що для держави життєво важливо, аби вони бачили своє майбутнє саме в Україні.

“У сучасному світі без кордонів та без обмежень ви можете реалізувати себе у будь-якому куточку нашої планети, але, на мою особисту думку, для вашого покоління це було б занадто просто. Цікавий і амбітний челендж — спробувати побудувати сильну, успішну та процвітаючу країну саме тут, бути причетним до реальних змін”, - звернувся Президент до студентів.

Глава держави також вручив державні нагороди та присвоїв почесні звання співробітникам університету.

З нагоди 185-річчя в стінах університету впродовж тижня з 28 жовтня проходять урочисті заходи та прийоми закордонних делегацій.

Як повідомлялось, 28 липня 1834 року відбулося урочисте відкриття Київського університету імені Тараса Шевченка. Перші заняття розпочалися 28 серпня того ж року - тоді в університеті навчалося 62 студенти.

Читайте також: Університет імені Шевченка святкує 185-річчя

Початково університет отримав назву Київський Імператорський університет святого Володимира. Століття потому, 9 березня 1939 року, на честь святкування 125-річчя з дня народження Тараса Шевченка, перед будівлею університету, на місці пам'ятника Миколі І, було відкрито пам'ятник Тарасу Шевченку. Тоді ж Київському університету та парку перед університетом було присвоєно ім'я Тараса Шевченка.

21 квітня 1994 року Указом Президента України Київському університету було надано статус "національного".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-