Коляда пропонує скасувати обмеження у виборі шкіл для дітей з ОРДЛО та Криму

Коляда пропонує скасувати обмеження у виборі шкіл для дітей з ОРДЛО та Криму

Укрінформ
Усі діти та студенти з окупованих територій не повинні бути обмежені у виборі навчальних закладів та повинні мати доступ до будь-якої школи чи ВНЗ по всій Україні.

Про це міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда заявила на Форумі єдності у Маріуполі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо подумати над розробкою спільної програми - для того, щоб вони (діти та студенти з окупованих територій - прим.) розуміли, що їх тут підтримують. Ми не можемо їх обмежувати вибором навчальних закладів тільки визначених, тих, які є в певній доступності територіальній. Ні, для них має бути відкрита вся країна, а можливо і весь світ", - зазначила Коляда.

Міністр зазначила, що ті школярі та студенти з окупованих територій, хто хоче отримати українську освіту, роблять все це "всупереч".

"Ми вже думаємо над цим і ініціюємо створення робочої групи при міністерстві освіти для того, щоб наші діти і в Криму, і з окупованого Донецька та Луганська мали змогу вчитись у наших школах та вищих навчальних закладах", - додала Коляда.

Читайте також: За жовтень кількість переселенців в Україні зросла на 5 тисяч

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня у Маріуполі Донецької області проходить "Форум єдності", присвячений інституціоналізації діалогу між суспільством та владою.

Раніше на заході виступив Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-