Бородянський — про скандал з хором Верьовки: Не смертельно, але недопустимо

Бородянський — про скандал з хором Верьовки: Не смертельно, але недопустимо

Укрінформ
Зі скандального виступу "Кварталу 95" та хору Верьовки з номером «Горіла хата» про пожежу у Валерії Гонтаревої треба зробити висновки й більше так не робити.

Про це заявив міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський в суботньому інтерв'ю Радіо Свобода.

"Те що відбулося, на мій погляд, не смертельне, але воно недопустимо. Я вважаю, що з цієї "сторінки" потрібно зробити висновки всім і більше так не робити", - сказав Бородянський.

Він додав, що в Україні має бути змінене управління державними коштами у сфері культури загалом, а не тільки щодо хору Верьовки.

"Я проти того, щоб ми зараз говорили конкретно про хор Верьовки чи про інший академічний хор, який ми підтримуємо... Наше завдання зробити так, щоб обсяг і якість культурних послуг, які споживає громадянин України, збільшувались. Якість і кількість культурного контенту повинна збільшуватись і всі наші зусилля будуть скеровані на це. Надалі це призведе до зміни форми фінансування", - наголосив міністр.

Він пояснив, що ймовірно на сферу культури у майбутньому виділятимуть кошти у форматі проєктного фінансування, але такий перехід відбудеться не одразу.

Як повідомлялося, в останньому випуску "Вечірнього кварталу" за 19 жовтня на телеканалі "1+1" гумористи разом з хором Верьовки фактично висміяли підпал будинку колишньої голови НБУ Гонтаревої.

Остання назвала подію "соромом", вказавши, що у цивілізованому суспільстві неможливо уявити, щоб хтось "насміхався над людським горем". Український олігарх Коломойський, про якого у "пісні" теж неопосередковано згадували, прокоментував номер фразою "браво!" і зазначив, що найдужче йому сподобалася фраза "Валерія думає на Валерича".

Читайте також: Бородянський назвав образи Коломойського на свою адресу "хамством"

Генеральний директор – художній керівник Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки Зеновій Корінець визнав, що пісня – "некоректна".

У студії "Квартал 95" назвали номер "гострою сатирою".

Читайте також: "Квартал 95" про скандальний номер: Це гостра політична сатира

Колишня голова НБУ Гонтарева заявила, що вночі 17 вересня спалили її будинок в селі Гореничі під Києвом. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне пошкодження майна.

Читайте також: Керівник хору Верьовки попросив вибачення у Гонтаревої

Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки заснований майже вісім десятиліть тому і об’єднує в своєму складі близько півтори сотні професійних співаків. Колектив відзначений численними національними та міжнародними нагородами. Його діяльність головним чином фінансується державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-